Vejen til god WooCommerce webshop hosting

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Hosting er som politik eller religion. Der er mange meninger om hvad der er den bedste hosting og mange kriterier for det.

Generelt vil jeg sige at du ikke skal bekymre dig for meget om hvilken hosting-løsning du vælger, hvis du vil have en lille shop på omkring et par hundrede hundrede produkter og ikke regner med at sælge mere end måske 1-5 produkter om dagen.

Det vil også sige at din trafik og konvertering til køb ikke er specielt høj – endnu. 🙂

Så … googl først sammenligninger og lister over hosts for at få et overblik over markedet i Danmark, og evt. i udlandet, samt hvilke kriterier andre lægger vægt på.

Start IKKE med at stille et åbent spørgsmål i et forum, for så får du igen tusind forskellige svar afhængig af folks personlige preferencer og situationer.

Vælg gerne en af de største udbydere – f.eks. UnoEuro.com eller One.com – og kom igang.

Så er du rimelig sikret et godt produkt og en god service ift. hvis du vælger en eller anden gut i Hedensted der har lejet sig ind på nogle Amazon-servere og nu lejer dem videre.

Hvis du har over tusind produkter og regner med at sælge 10-50 produkter om dagen og opefter skal du være mere ops på det tekniske specifikationer, andres erfaringer med udbyderen, osv., men det kan vi vende tilbage til senere.

Generelt ville du dog nok ikke læse den her vejledning hvis du havde en business med den omsætning 🙂

Men nu har du så googlet og spurgt dig for, og så er tiden kommet til at tage et valg. Udover prisen, som du skal være OK med, så er her en liste over hvad du overordnet skal kræve af den kommende host/udbyder/webhotel.

Krav til webhost til (mindre) webshop

 1. Mulighed for WordPress med fuld adgang til alle funktioner

  – uanset om du selv installerer den eller bruger ‘One-Click’ opsætning som mange tilbyder idag. Pas dog på løsninger som ligner WordPress, du selv har kontrol over, men ikke er det.

  Hos Surftown har de f.eks. en “Surftown Creator”-løsning uden adgang til Plugins, til eksport af WordPress og hvor du ikke kan bruge mere end 20-ish Temaer (designskabeloner). Du skal bruge deres one-click installation eller installere manuelt.

 2. Minimum 2 GB RAM dedikeret

  – til dit website/din webshop hvis den skal køre med nogle få hundrede produkter, ellers mere.

  Det fungerer akkurat ligesom på din egen computer – at hvis den har en lille ‘kort-tidshukommelse’, som RAM jo er populært sagt, så kan den ikke ‘huske’ så mange data ad gangen uden at gemme dem til harddisken.

  Det tager ekstra tid, når data behandles. Så derfor skal du selvfølgelig have en god RAM til dit formål.

 3. SSL – (krypteret forbindelse)

  – enten gratis eller formedelst et mindre beløb ekstra.

  Det burde være overflødigt at sige at du skal have en krypteret forbindelse, når du skal køre kreditkort gennem din webshops betalingsgateway, men jeg ser faktisk stadig folk som ikke har det, så … få det fra start.

 4. Support som virker for dig

  – Den her er sværere, da anmeldelser og meninger om support ofte er negative, fordi folk har haft enkeltstående dårlige oplevelser.

  Supporten skal også være tilstede så hurtigt og på en sådan måde som du kan lide.

  Telefonsupport vil her være et plus for mange, f.eks., men kan koste ekstra. Ellers hedder det chat eller email-svar.

  Generelt skal du dog ikke bruge supporten så meget på et webhotel hvis alting kører smooth rent teknisk.

  De færreste webhoteller vil give dig support til at installere WooCommerce, men måske hvis du får nogle kryptiske tekniske fejlmeddelelser kan de hjælpe dig med at tolke dem.

Ovenstående er faktisk de vigtigste punkter, hvis du er i målgruppen for denne artikel-serie og ikke regner med at vækste flere hundrede procent de første par år!

Andet som kan betyde noget for dit valg

Mail på dit webhotel

Webshops kræver tit levering af automatiske mails (ordrebekræftelser mv). Ofte vil de automatiske ordrebekræftelser blive sendt direkte via WordPress, hvilket gør at risikoen for at de havner i et spam-filter er en anelse større end hvis de bliver sendt over en såkaldt dedikeret mail-server (med en såkaldt SMTP funktion – Simple Mail Transfer Protocol). (Læs evt. denne forklaring.)

Spørg dit webhotel hvad de kan tilbyde og om de kan hjælpe dig med opsætningen så din webshop også bruger SMTP. Jeg har ikke statistik på problematikken, dog, så bekymr dig ikke alt for meget i starten om dette.

Hvis du har et domænenavn som ikke er blacklisted som et spam-domæne af Google eller andre, og en host med et godt rygte, så kan du altså sagtens starte med din webshop uden at gøre noget ved dette.

Hvor ligger hotellet?

Den server som din webshop ligger på er fysisk placeret et sted i verden, ikke nødvendigvis Danmark. En dansk host kan sagtens have såkaldte ‘server-parker’ i Los Angeles og Frankfurt.

Er dine kunder mest fra Danmark? Så kan det forkorte load-tiden af websitet hvis din server også står i Danmark.

Men bemærk – hvis du har et dårligt website som i forvejen er langsomt, f.eks. pga. dårlig kode eller store billeder, eller hvis serveren selv har en relativt svag CPU (processor) eller for lidt i RAM til dit behov … så kan den stå i huset ved siden af kunden, og det gør ikke den store forskel.

Læs også: Hvorfor kører mit website ikke hurtigere?

Muligheder for at vokse

Pris og løsninger når og hvis du får mere trafik og mere omsætning. Hvad koster det? Hvad kan webhotellet tilbyde af mere RAM og større servere?

Kan de tilbyde en dedikeret server, f.eks., som du ikke deler med andre?

Hvad koster det?

Oppetid

Ingen webhoteller fungerer altid. Hvad er statistikken for hvor meget din host har ‘nedetid’.

Er det i snit 1 dag om året? En uge? Hvad har de af backup-servere eller andet som kan tage over i den periode, om noget?


Der er selvsagt mange flere punkter, man kunne fordybe sig i og tage stilling til inden valg af host.

Men hvis du opfylder kriterierne ovenfor – som en mindre virksomhed der skal til at starte ud, så ville jeg ikke bruge meget mere tid, end du bruger på at tjekke de forskellige punkter i dette indlæg.

Som med alt mulig andet lærer du undervejs, både hvad dine egne behov er, hvad din host er i stand til at levere, hvad alternativerne er derude, osv.

Så du risikerer ikke at tage nogle valg her, du ikke kan ændre på senere.

Find artikel