Hvad skal jeg kræve af min webshop?

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Et spørgsmål som tit dukker op hos kunder er hvilke krav man skal stille til sin webshop. Især ift. ‘hvor mange produkter’ den kan håndtere.

Det er en myte at WooCommerce ikke kan klare ‘mange produkter’. Lad os starte med at slå den ihjel.

Ift. at kunne organisere produkterne backend, altså når man er logget ind og kan se sit lager, så findes der Plugins som kan hjælpe en med at sortere og få vist sit lager på en måde som passer en bedst.

Og ift. om webshoppen kan ‘klare’ at have flere tusinde produkter, trafik og kunder, så handler det ligeså meget om hvordan den er sat sammen og om serveren den bor på er stærk nok, end det handler om WooCommerce som ‘system’. Tarox har f.eks. 40.000+ produkter i deres shop. Og kører på WooCommerce.

Hvis vi nu træder et skridt tilbage fra WordPress og WooCommerce webshop, så vil jeg give følgende råd – helt overordnet:

Du skal lægge vægt på brugervenlighed og på at få lov at prøvekøre de forskellige løsninger, du bliver tilbudt

Hvis ikke det må koste penge i konstante opgraderinger og teknisk hjælp og support, så skal din nye webshops system være brugervenligt OG gennemtestet. Dvs. ikke nogen “skræddersyede løsninger” eller “kodet fra bunden”.

Shopify, WooCommerce og Magento  tænker jeg på som software, der kan klare de fleste krav ift. design og funktionalitet, men jeg kender selvfølgelig bedst WooCommerce. Husk at Shopify er SaaS – altså ‘software as service’, hvor I betaler per måned og ikke kan flytte det.

WooCommerce og Magento betaler I for på et webhotel og kan selv flytte til et andet, hvis relevant senere. Shopify kan være sværere at migrere.

Apropos, så er server-kapacitet faktisk ret afgørende når I har mange produkter. Der er intet til hinder for at have tusindvis af produkter i hver af ovennævnte webshops, men I skal have

1) harddisk plads

2) RAM

nok til at det kører smooth.

Og så skal jeres host selvfølgelig tilbyde det seneste udi database og script som passer til jeres software-løsning hvis I vælger f.eks. WooCommerce.

Det nytter ikke at køre den på PHP som er ældre end 7.0 hvis man skal have noget der bare virker.

Det er dog den slags overvejelser man (nok) slipper for hvis man lader Shopify komme på, men altså – spørg – spørg – spørg – dem hvor meget der kan tilbydes af slig kapacitet.

Og fremfor alt: få henvisninger til andre kunder med lignende shops der har fået de samme løsninger hos de samme sælgere. Så har I noget at sammenligne med.

Find artikel