skip to Main Content

Hvordan sælger jeg bedst videoer fra min hjemmeside?

SP:

Mit ønske er at min [hjemmeside om video-produktion] skal validere mit arbejde og selvfølgelig eventuelt skabe nye kunder. Kan du prøve at tage nogle subjektive briller på og forestille dig at siden er blevet fundet på Google?  Hvordan står valideringen skarpest? Derudover er generelle inputs til sitet mere end velkomne.

Hej,

Flot hjemmeside! Jeg er ikke i tvivl om at I kan lave noget højkvalitetsvideo, når jeg ser den. Så langt så godt.

Nå, men til sagen:

Hvis jeg lige kommer ind fra Google, ledende efter en video-mager, vil jeg gerne have jeres services helt om på forsiden.

De statistikker jeg har læst viser at du har under 15 sekunder til at overbevise folk der ankommer ‘kolde’ til din side om at den er noget for dig.

Så derfor.

Her er hvad jeg ville gøre for at øge chancen for at fastholde potentielle kunder:

1. Skab relevans omgående

Problemet for mig er når jeg kommer ind på forsiden ‘kold’ – dvs. uden en relation til jer eller viden om hvad I kan – så ser jeg bare et stort billede og et link til nogle flere case-videoer, uden forklaringer.

Forside eksempel

Snapshot af forsiden på omtalte site i skrivende stund (maj 2016)

Sæt jer i mit sted:

Jeg skal være klar over lynhurtigt om jeg kan finde nogen der kan hjælpe mig med at lave fede virale produkt-videoer af tekander fra Sydafrika til min Fair Trade-webshop.

Eller droneoptagelser af min nyindkøbte grund i X-løse på Lolland Falster, så jeg kan bevise overfor kommunen at min nye private vej til huset ikke går ind over den fredede å.

Eller … you get the idea.

2. Skærp fokus med overskriften

I skal også have en overskrift der forklarer præcis hvad I kan tilbyde, i en sætning, og hvad jeg får ud af det. Det er det man i copyright-jargonen kalder “Instant Clarity Headline”:

End Result Customer Wants + Specific Period Of Time + Address The Objections

I behøver ikke have alle tre elementer med, men hav dem in mente!

“Videoer der skaber trafik” eller “kontakt” er sådan set en klar nok overskrift, men jeg ville lægge flere elementer i den:

Fx:

“Få en video om dit produkt der kan blive set af xxx potentielle kunder på yyy tid” (2 elementer)

eller

“Få en professionel video om dit produkt fra producenten af videoer til Carlsberg, men som almindelige mennesker har råd til at betale.” (3 elementer)

Etc.

3. Produkter frem på forside – synligt

Vis herefter listen med de forskellige video-typer (produkter) og gør dem venligst lidt mindre, så de ikke forsvinder under ‘båndet’ – “the fold” (som hvis din forside var en foldet avis).

Lige nu forsvinder halvdelen af videoerne på min 27-tommer skærm, fordi man kun kan se toppen af de nederste.

 

Det her kan jeg se på min - 27 tommer - skærm!

Det her kan jeg se på min – 27 tommer – skærm!

Man skal kunne se ALT hvad I kan tilbyde, med det samme, og blive imponeret. 🙂

Brug et redskab som http://quirktools.com/screenfly/ til at eksperimentere med hvordan jeres side ser ud på forskellige skærmstørrelser.

I kan også bruge http://whereisthefold.com/ til at finde ud af hvor “the fold” sider helt præcist på forskellige skærmstørrelser.

4. Lad testimonials demonstrere de problemer I kan løse

Efter listen med produkter (videoer) kommer jeres 3-4-5 bedste testimonials, som underbygger hvor gode I er – og gerne – meget gerne – hvor der bliver sagt hvilken konkret opgave I har løst, og hvad kunden har fået ud af det.

(Videotestimonials er generelt stærkere end tekst, har jeg ladet mig fortælle. Måske fordi kunden har noget at kigge på som man kan ‘slappe af med’ … men det varierer, som altid, ud fra konteksten. Der er ikke nogen universel regel, vil jeg vove at påstå, om at et video-testimonial ALTID giver et mere positivt indtryk end tekst. Det kommer helt an på målgruppen.)

Nuvel, de nuværende testimonials (maj 2016) er, med al respekt, ikke meget værd. Der er ingen grund til at jeg skulle tro personerne var specielt autoritative – f.eks. en eller anden fyr fra et designbureau ud af jeg ved ikke hvor mange. Og der står overfladiske ting som “resulteret i stor beundring”.

Testimonialeksempel

Få nogle tal på. Nogle konkrete løsninger. Det batter!

5. Skab kunde-relation ved at løse et problem her og nu – gratis

Til sidst skal I have et Call to Action, der som minimum får startet en relation til kunden, f.eks.

“Få en gratis prøvevideo for at signe op til vores mailingliste”

“Få en ebog med vores 10 bedste videotips for ditto … “

eller – alt efter tid og overskud –

“Fortæl os hvad dit største prob er lige nu med video og vi giver et godt råd – gratis.”

(De 10 første hver uge får svar, resten kommer på venteliste. Eller noget. Den viden er guld værd – og den kan I bruge til at skræddersy siden yderligere, udover hvad I måtte kunne få af feedback fra tidligere kunder, sføli.)

I kan således køre et call to action med individuelle mails til den en begrænset gruppe med Q&A, eller som en mere organiseret masse-mailingliste med et gratis minikursus som follow up til jeres sign-up freebie.

I begge tilfælde skaber I en kunderelation, som kan konvertere til salg senere, fordi I har vundet kundens tillid gennem løsning af nogle problemer allerede her og nu.

I får også viden om kundens problemer og kan dermed selv foreslå løsninger, som I kan sælge – længere inde i processen.

*

I kan låne lidt inspiration fra ideen om en Landing Page, f.eks. fra dette kursus:

http://thelandingpagecourse.com/landing-page-101-intro/

Og til copywriting her:

https://mixergy.com/Master-Class/Copywriting/TheCopywritingChecklist.pdf

Men lad for guds skyld være med at lade jer rive for meget med af nogle af disse to, eller lignende, ressourcer om markedsføring.

Alle har deres ‘religion’ omkring både landing pages og copy-writing, og det der virkelig er vigtigt er personlighed+brugbarhed for kunden.

Så I skal lave noget der selvfølgelig matcher jeres ‘look’ og som I føler jer comfy med, ikke bare noget der ligner 170 andre landing pages skabeloner. Men derfor kan og bør I låne (stjæle) med arme og ben fra den psykologi der ligger bag (og som også er beskrevet I de her gratis ressourcer). Salgspsykologi. Noget af den har jeg skitseret ovenfor, noget må I selv finde ud af.

For I sidste ende har I nogle unikke kunder, med unikke problemer og som ikke opfører sig som folk der mest er på jagt efter letmælk eller luksusbiler.

Så gå ud og find nogle flere af dem, som I tror det er, eller ved det er, med et eller flere tilbud som dem jeg beskrev under Call to Action, for at raffinere jeres kundeviden. Juster så forsiden og resten af sitet efter jeres bedste viden pt. Og tjek så folks faktiske adfærd på jeres site, via Google Analytics. Så kan det ikke gå helt galt.

Held og lykke!


Fra et spørgsmål på Amino.dk. Let redigeret.


 

Back To Top

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies og min persondatapolitik mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk