Billeder i fuld bredde med Elementor

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Velkommen til den anden video i min serie om Elementor Page Builder, hvor vi ser på både strategi, taktik og værktøjer.

Idag skal vi se på om WordPress’ nye Gutenberg-editor, også kaldet 5.0 (eller er det omvendt) er blevet så opgraderet så vi faktisk kan undvære en Page Builder til at lave fuld bredde-billeder.

Det er jo meget in at lave især feature-journalistik på nettet, men for så vidt alle slags sites hvor billedmaterialet fylder meget, og hvor billeder (og video) strækkes ud i skærmens fulde bredde. Samtidig er tekst-feltet så gjort læsevenligt ved at være samlet på midten.

Og der kan være tilføjet diverse effekter såsom parallax, background scrolling og hvad det nu ellers hedder på nydansk 🙂

Tjek f.eks. den her DR’s Webdok-artikel som er et typisk eksempel på et sådant layout.

Hovedpunkter fra videoen

Prioriter indhold over layout, især hvis ressourcerne er begrænsede (og det er de næsten altid).

Det er selvfølgelig også en temperamentssag og kommer meget an på den konkrete kontekst osv. Men prøv at fokusere på hvad du vil fortælle, både i tekst og billeder, og ikke så meget på om du kan få  et billede til at være fuld bredde eller ‘kun’ sidde i midten i første forsøg. Teknikken bag skal du nok lære, men den kan – igenigen – ikke erstatte din evne til at producere godt og relevant indhold for inde læsere.

På samme vis er det vigtigt at gøre dit layout enkelt og læsevenligt frem for (som i DR-eksemplet) at fylde for mange effekter på.

Det er ikke nødvendigvis dårligt med effekter, men igen – hvis valget er der – så prioriter det enkle; det som er lettest at læse (og lave). Især hvis du er i tvivl om hvordan du gentager et layout igennem mange sider og indlæg (det kommer vi ind på i næste video).

Detaljerede guider

Hvis du lige er startet med Elementor

Hvordan du ændrer baggrundbillede i en sektion med Elementor

Relateret: Skab en fuld bredde-side med Elementor

(Bemærk: Alle disse links er på engelsk.)

*

Gå ikke glip af en video!

Du kan skrive dig på min mailingliste og få en mail når der er mindst 3-4 nye videoer (og ret til et gratis website-tjek, hvis det har interesse!  ? )

Vi kommer undervejs også ind på hvordan alle mulige andre aspekter af WordPress og WooCommerce håndteres – fra strategi og planlægning til SEO.

Serien er planlagt til at vare minimum året ud.

Find artikel