skip to Main Content

Sådan får du en hjemmeside

Skal du have en hjemmeside?

Skal den være gratis eller bare billig?

Skal den være flot?

Skal den være let at starte på –

– men må gerne kunne udbygges til at blive større og mere avanceret hen ad vejen?

Så er WordPress helt klart noget for dig!

Har du allerede en WordPress-hjemmeside – så se listen over spørgsmål og svar og stil dit eget.

Kender du allerede WordPress og vil hurtigt igang med at sætte dit eget site op? Så tag mit 2-timers gratis kursus 

Ellers læs videre …

WordPress er

  • et af de mest udbredte Content Management Systemer i verden til at bygge hjemmesider i.
  • gratis at bruge
  • open source – dvs. at du må flytte det, ændre i det og bruge det som du vil.

WordPress sikrer dig således

  • at du kan flytte din hjemmeside til alle servere/computere
  • få nem hjælp af mange kolleger og eksperter
  • muligheden for at bygge den videre til en omfattende og avanceret hjemmeside.

Så derfor kan det være en rigtig god ide at bruge WordPress til din første, seriøse hjemmeside, som du selv ejer – med tilhørende domænenavn.

Læs også:

Hvorfor bruge WordPress? (mere info og flere gode grunde – hvis du ikke er overbevist allerede nu!)

Checkliste inden du vælger en hjemmesideløsning

Få et WordPress-site som du ejer

(f.eks. mitnavn.dk)

Først skal du have et webhotel (en server – computer – som du lejer af en udbyder, hvor dit site kan ‘bo’). Jeg bruger mest One.com, men har også prøvet UnoEuro.com, som har udmærket service og priser. Men døm selv og spørg lidt rundt:

Sammenligninger af webhoteller

(På samme website er der også en knaldgod oversigt over og forklaring af de mange begreber, som du får slynget i hovedet som helt ny hjemmeside-opstarter.)

Hvis du ikke er helt begynder – eller bare er frisk på at lære mere – så brug nedenstående guide til til selv at installere WordPress på dit webhotel med den såkaldte ‘1 click-procedure’ – og derefter sætte dine første sider op med tekst og billede:

Få hjælp til WordPress på overalt på nettet

Udover Vita-Via.dk er der, heldigvis, mange venlige mennesker på det store internet, som vil hjælpe dig – helt gratis – med WordPress, så du kan lære langt de fleste ting selv, hvis du bare prioriterer tiden til det.

Du skal selvfølgelig også være OK med at nogen af og til ikke er så gode til at forklare, eller forsøger at få dig til at gå over til deres bureau og købe mere, noget reklame for sig selv som i og for sig er OK men kan være mere eller mindre skjult.

I det engelske WordPress-forum er det så vidt jeg ved ikke tilladt at reklamere for sig selv, men ellers … så vær opmærksom på denne tendens, og søg lidt rundt efter et forum hvor du kan få de svar, du har brug for.

Gode steder at starte:

Få hjælp i det danske WordPress forum

eller i WordPress DK-gruppen på Facebook 

Du kan også få fin hjælp på iværksætter-sitet Amino.dk (der er en del ‘reklamister’ her – men også mange der ikke er – og næsten altid god hjælp at hente).

Jeg vil dog sige, at inden du kaster dig ud i al det tekniske er det bydende nødvendigt at du laver en ordentlig plan for din hjemmeside – hvad den skal kunne og hvem den skal henvende sig til.

Læs mere: Hvordan du bedst planlægger din hjemmeside

Og så er der ellers …

Endnu flere ressourcer til at bygge dit eget website

Arkiv med tusindvis af WordPress’ gratis temaer (designs)

– OBS! Du kan ikke bruge de gratis temaer hvis du har et webhotel med en 1-click WordPress installation hos Surftown.com!

Download seneste danske version af WordPress

WPBeginner – nok det bedste engelske site jeg har set for, ja, WordPress-begyndere. Tjek især deres tutorials i sidebaren (“I need help with … “)

Få hjælp nu her på Vita-Via.dk

Du kan melde dig til min nyhedstjeneste, hvis du løbende vil have opdateret indeks over denne FAQ, samt selv komme forrest i køen til at stille spørgsmål.

Jeg føjer også løbende nyttige ressourcer til denne side og indekserer dem! Hvis du har et godt forslag, så mail det til mig:

vvadr.

– eller –

bliv medlem af min Facebook-gruppe og kontakt mig der. Så kan du også fortælle mere om dine ønsker til fremtidige kurser i WordPress.

Det er det Facebook-gruppen især er til, foruden at du som den første får kursus-manualerne at se, som jeg laver specifikt til hvert enkelt kursus (f.eks. for begyndere, for studerende, for butikker)

Back To Top