skip to Main Content

Bedste betalingsløsning til hjemmeside der samler ind til gode formål?

SP:

[Vi] er en gruppe af mennesker som frivilligt samler penge ind til gode formål … og skal bruge en betalings gateway til at tage imod abonnements betalinger (og dankort). Vi har allerede en aftale om at få en indløsningsaftale sponsoreret af NETS men mangler en god og ikke mindst billig payment gateway.

Så mit spørgsmål er sådanset simpelt, hvem vil i vælge hvis i skulle ud og finde en under ovennævnte kriterier?

Ulrik:

For de uindviede læsere så anbefaler jeg følgende nyttige læsning (fra epay.dk): Forskellen på en indløser og en betalingsgateway 

Men lad os komme til sagen!

Jeg læser det som at I har en aftale om at få Nets sponsoreret men at det ikke er blevet implementeret endnu (hvilket det heller ikke er – hvis jeg går over på jeres site og tjekker). Og I kunne måske overveje noget andet, hvis det er billigere – for billigst er målet.

Hvis du således er på udkig efter billigere løsninger, samlet set, så kan du overveje at disse Nets og bare tage PayPal af  den simple grund, at det kan være billigst i mange tilfælde hvis du ikke har det store antal transaktioner, eller forventer at få det.

Hvis du forventer at få at større antal transaktioner så kan det betale sig at få Nets+en betalingsgateway – hvor du betaler et fast beløb per år/måned samt et mindre (end Paypal) transaktionsbeløb.

Ofte vil der også være et antal gratis transaktioner – f.eks. de første 100 eller 200. Men så vidt jeg husker tager Nets stadig et mindre beløb per transaktion foruden deres abonnement … omend dette er et fast beløb og ikke en procent-sats som ved Paypal.

 

Hvis I ikke forventer et stort antal donationer

… eller at donations-antallet er nogenlunde konstant …

Så vil den billigste løsning som nævnt nok være at bruge PayPals  recurring payments, med det aber-dabei at I ikke kan modtage ren Dankort gennem Paypal, men de fleste andre store kreditkort.

På den anden side udgør rene Dankort-betalinger så vidt jeg husker ikke mere end 5-7% af alle Dankortbetalinger, langt de fleste bliver gjort med VISA/Dankort, men du må ikke hænge mig op på det. Men altså – Paypal …

Læs mere her: https://www.paypal.com/pdn-recurring

I kan nok med fordel bruge en Plugin til det, så man ikke skal over på Paypals hjemmeside. Her er det lidt mere speget hvad man kan få fordi der er så mange gratis Plugins, som nogle gange bliver opdateret, nogle gange ikke.

Men prøv at søge på “wordpress paypal recurring playments plugin” eller lignende kombinationer og test nogle stykker af dem. Her er et eksempel som ser hæderligt ud, men jeg har ikke selv prøvet det:

https://quick-plugins.com/quick-paypal-payments/

Nets og betalingsgateway

 

Hvis I får Nets helt gratis sponseret – og ikke bare en rabat – så er vi jo ved at være derhenne hvor I ‘bare’ skal ind på kortgebyr.dk og finde den billigste betalingsgateway. Men billig er selvfølgelig relativt!

En gateway som Epay.dk starter ved 299 per måned hvis man skal modtage abobetalinger. Men der findes sikkert billigere løsninger. Check som sagt kortgebyr.dk for at lave  nogle sammenligninger her.

En betalingsgateway kan jo kobles på  mange indløsere, og nogle af dem har måske også rabataftaler med visse indløsere, hvis man vælger det hele i ‘een pakke’.

Så I kan muligvis finde en billigere mulighed end at have Nets som indløser, men på den anden side så mister I jo igen det rene Dankort. Så vidt jeg ved skal I også have en aftale med Nets for at kunne bruge betalingsservice, hvad jeg regner med I gerne vil.

Konklusion

Nå, men lang historie kort. Hvis I er på jagt efter den billigste løsning overall så må I frem med lommeregneren. Om det skal være noget med Paypal eller ej må indgå i en samlet vurdering, herunder beregning på hvor meget I kan spare under forskellige scenarier.

Jeg lavede tilbage i januar 2016 et Excel-regneark til en lille webshop, så vi kunne finde frem til den bedste betalingsløsning – økonomisk set.

Den kan også bruges ift. dette scenarie med forventede antal donationer (“køb”). Der er nok en del parametre der skal ændres, nu hvor der er gået halvandet år, men måske kan den være til hjælp, så i så fald ligger arket her til download.

 


Fra et spørgsmål på Amino.dk

Back To Top