skip to Main Content

Mailinglister – og et valg du skal tage fra starten

(OBS – ses bedst i 720p eller derover)

I denne video vil jeg fortælle om

hvorfor du skal have en mailingliste-udbyder som fx MailChimp eller Aweber hvis du gerne vil have en liste abonnenter at sende f.eks. et nyhedsbrev ud til

fordele og ulemper ved at lade mailingliste-udbydere hoste din sign-up formular vs. selv putte den på dit website

– og endelig vise dig over 77000 muligheder for at få hjælp til MailChimp på YouTube 🙂

Du kan bruge en gratis service som MailChimp.com som ‘redskab’ til at sende nyhedsbreve ud.

Du skal derfor først have mailadresser hentet ind til en mailingliste som du så senere sender nyhedsbrev ud til. At ‘høste’ mailadresser på abonnenter gør du via en såkaldt “signup form” – eller formular, om du vil.

Som udgangspunkt skal du derfor finde ud af først om du

  1. vil have MailChimp til at hoste din signup form (så folk signer up et andet sted end på dit website)
  2. eller om du selv vil have din signup form liggende på dit website. Det gør en lille forskel, i hvert fald med MailChimp.

Denne video er kun – som sædvanlig – noget der giver det helt store helikopterperspektiv så du hurtigt kan komme i gang, når du har oprettet en konto hos f.eks. MailChimp (hvilket igen kan være et godt sted at starte netop fordi det er gratis – i hvert fald med en del hundrede abonnenter).

Du kan dog få hjælp til snart sagt ALT om MailChimp og andre lignende services på YouTube. I skrivende stund ligger der således over 77000 videoer under søgningen “MailChimp tutorial”, så du skal nok finde en der i længde og indhold og stil passer til dit behov.

Alternativt kan du bruge følgende links:

Alle MailChimps originale Manualer – START (engelsk)

MailChimps originale manual “Create Signup Forms” – kun tekst (engelsk): Vedrører “General Forms” – altså sign up forms som ikke ligger på jeres website

MailChimps originale manual “Add a Signup Form to Your Website” – kun tekst (engelsk): Vedrører signup forms som ligger dit website

Og selvfølgelig kommer der flere videoer på Vita-Via om MailChimp og andre mailingliste-services, men som normalt vil vi koncentrere os om sammenhænge, prioriteringer og de lidt ‘større’ valg du skal tage, og så kun gå i detaljer med hvordan du gør dette eller hint hvis nogen spørger mig hvordan man gør x, y eller z.

Der er som sagt over 77000 video-manualer til bare MailChimp alene ude på YouTube, så det er ikke visuelle instruktioner du kommer til at mangle i at bruge mailinglister – i hvert fald hvis du er OK med at mange af videoerne er på engelsk.

Men Vita-Via skulle gerne være et godt sted at starte hvis du vil have hjælp til at finde lige netop de 7 videoer ud af de 77000, som du skal bruge 🙂

Back To Top