skip to Main Content

Kan man købe et domæne gennem en udbyder af en webshop?

SP:

Hvis man laver webshop i Shopify, har man så købt domænenavnet når man opretter? Jeg vil gerne have et .dk-domæne.

Ulrik:

Du “køber” domæner via en størrelse der hedder DK Hostmaster. Du køber for det kun brugsretten til navnet, altså en slags licens/leje, som ophører når du ophører med at betale hvert år. Det er måske flueknepperi, men nu er det sagt.

Det andet, mere praktisk relevante, er, at du skal gøre dette køb gennem en official registrator, f.eks. en udbyder af et webhotel. Du kan således IKKE gå ind på DK Hostmasters’ hjemmeside og “købe”.

(Læs evt. mere her: https://www.dk-hostmaster.dk/find-dk…/koeb-dk-domaenenavn/)

En officiel registrator kan være One.com, UnoEuro, Dandomain, eller andre udbydere af webhoteller og forskellige hjemmeside/shopløsninger.

Et større webbureau der tilbyder pakkeløsninger (domænenavn/hjemmeside+shop/webhotel) kan også være officiel registrator.

Når du så har købt et domænenavn gennem en udbyder/registrator får du mails fra DK Hostmaster om hvordan du aktiverer dit domænenavn osv.

Du kan købe et domænenavn gennem Shopify eller købe et et andet sted og få det til at ‘pege på’ Shopifys webhotel og webshop.

OBS: Hos nogen udbydere af webhotel, shop, osv. skal du købe både webhotel og domæne hos dem samlet pakke. Du kan således ikke købe dem enkeltvis, f.eks. et domænenavn gennem One.com og få det til at pege på Shopifys servere senere.

Du kan dog sagtens finde nogle andre officielle registratorer hvor du bare kan købe et domænenavn hos og kun det, f.eks. hos Surftown, Dandomain, Meebox, Webhosting.dk, og Gratisdns.dk. Jeg har dog kun erfaring med Surftowns priser og service, som er OK. De andre kender jeg kun af omtale!

Lav derfor altid googlesøgning på det og kig dig lidt omkring og sammenlign evt. priser med Shopifys ditto, men husk at du skal have både:

  • et webhotel (også kaldet hosting)
  • et domæne
  • og noget software (f.eks. til din webshop) for at få det hele til at køre.

Nogen foretrækker at have det samlet på et sted, men det er helt rigtigt at det kan blive dyrere. Så lav noget mere research inden du vælger en løsning. Her kan det være en god ide at følge en forum diskussion om “hvor køber man billigst hosting” eller lignende.

Læs også: 3 tips til hvordan du gennemskue anmeldelser af hosting osv. online

*


Fra et spørgsmål i en Iværksætter-gruppe på Facebook

 

Back To Top