skip to Main Content

Jeg kan ikke finde MySQL til at installere WordPress

SP:

Jeg skriver omkring mine udfordringer med at få WordPress på mine to nye domæner. Jeg må erkende jeg aldrig har prøvet denne her mere tekniske del af processen, men vil rigtig gerne lære det. I de guides jeg har fundet er der nogle ting jeg ikke er helt med på. Jeg er ikke den mest tekniske person og er meget visionær og når tingene på min skærm ikke ligner det der bliver forklaret, går jeg lidt i stå. Jeg har gjort følgende:

 –          Oprettet 2 stk. domæner på Gigahost

–          Oprettet databaser til de to domæner på Gigahost

–          Hentet WordPress til min PC

–          Hentet FileZilla

 Her stopper det så for mig desværre. Jeg kan ikke finde MySQL, men tænker det måske er den der hedder Phpmyadmin? Men hvad skal jeg så gøre derfra? Jeg kan ikke finde mine domænenavne på FileZilla, så jeg kan få lagt WordPress over …

Ulrik:

Det lyder som om du er næsten i mål. 😉

Du burde kunne finde de oplysninger til at få adgang til webhotellet via FileZilla her på Gigahosts kontrolpanel:

FTP oplysninger hos Gigahost

FTP oplysninger hos Gigahost

Her er så Gigahosts egen vejledning til at sætte dit FTP (file transfer protocol) program op (altså FileZilla i dette tilfælde – der findes også en del andre):

Når du er klar til det så uploader du filerne fra WordPress på webhotellet til det første af dine domæner. Det burde bare være under rod-domænet, så der er ikke nogen “mappe” du skal lægge det i. Hvis roddomænet er “mitnavn.dk”, fx. Hvis du vil have WordPress til at lægge under “mitnavn.dk/zipzap så skulle du lave en mappe der hed “zipzap” og uploade den dertil.

Du skal dog hos nogle webhoteller lægge filer i en mappe der hedder public_html som svarer til det ‘sted’, som det jeg kalder rod-domænet.

Her kan du se hvordan det ser ud på min Filezilla når jeg er logget ind via den på webhotellet hos UnoEuro. Venstre side er min computer. Højre side er webhotellet. Bemærk at UnoEuro har en “public_html” mappe!

Sådan ser en Filezilla ud

Filezilla!

 *

MySQL er en database som styrer WordPress (der er lavet i programmeringssproget PHP).

PHPAdmin er en type brugervenligt kontrolpanel til selve databasen.

Jeg kan ikke lige ud fra min søgen på Gigahost se hvor du faktisk logger ind og administrerer din database, men hvis du selv kan se PHPAdmin er det fint. Jeg tror dog du kan finde oplysningerne du skal bruge andetsteds.

Du burde kunne finde dem (mit gæt) under “loginfo” i database-sektionen på dit kontrolpanel – og der er selvfølgelig et sæt af de fire førnævnte til hver database du har lavet til at køre WordPress:

Database loginfo

Og her er så de fire oplysninger man normalt skal bruge til at installere WordPress på  ‘de berømte 5 minutter’:

1) databasenavn

2) brugernavn

3) adgangskode (til database)

4) hostnavn

Inde i den fil – “wp-config-sample” som man skal ændre til “wp-config”. Da hedder de fire følgende:

 1) DB_NAME

2) DB_USER

3) DB_PASSWORD

4) DB_HOST 

Hvis ikke du kan finde dem så hiv fat i Gigahost-supporten – !

Når du har nævnte oplysninger, så prøv at se videoen herunder, som gennemgår forløbet. Tricket er at finde filen “wp-config-sample” og indsætte oplysningerne det rigtige sted. Den kan og skal helst åbnes i Notepad (Notesblok)

Når du åbner wp-config-sample filen, ser det sådan her ud:

De 4 oplysninger som skal udskiftes i wp-config-sample

De 4 oplysninger som skal udskiftes i wp-config-sample

Indsæt oplysningerne som på videoen.

Gem filen som “wp-config.php” (altså med et nyt navn).

Upload den til samme mappe som wp-config-sample var at finde i.

Og gå så til [ditdomæne]/wp-admin/install.php og følg vejledningen derfra!

(Spørgeren skrev efterfølgende, at “det virkede ski’sme”. 🙂

___
Fra en spørgsmålstråd på Facebook
___
Back To Top