skip to Main Content

Er det realistisk at få en hjemmeside med SEO for under 5000 kr.?

SP:

Er det realistisk at få en professionel til at opbygge en hjemmeside for mig i WordPress til max. 5000 kr. inkl. moms? Den skal helst se elegant ud, indeholde ca. 7 undersider, have feed fra min facebookside, sat op til nyhedsbrev (f.eks. med mailchimp) samt SEO. Og der skal laves nyt domæne og en redirect fra mit nuværende… 

Dette er et spørgsmål fra en Facebook-tråd om iværksætteri. Mange af svarene kom til at handle om hvorvidt der i sådan et budget kunne findes råd til at lave SEO (Search Engine Optimization – altså det arbejde hvor man finder de rigtige søgeord til at komme til at ligge højt på Google, for nu at sige det lidt firkantet). Til denne del af debatten havde jeg følgende kommentar:

Ulrik:

Jeg vil anbefale den her 5-min video om hvad SEO egentlig er, inden du planlægger hvilken del af dit budget det skal gå til.

En dygtig SEO-mand kan helt sikkert give dig noget value for money, for det er jo p… ærgeligt hvis din flotte nye hjemmeside har nogle keywords eller meta-data som ‘bliver væk’ på Google – fordi det ikke er det folk søger efter. Man skal ikke miste ret mange kunder på den slags, vel?

Men se lige den her video om SEO – fra en af de store amerikanske webhotel-udbydere, Bluehost:

Og hvad kan vi så tage med fra den lille præsentation?

Ja, at … din placering på Google (og andre søgemaskiner) stiger også og faktisk også mere jo flere sider du har på dit site med meningsfyldt indhold for din målgruppe

… OG som folk linker tilbage til fra andre websites!

Og arbejdet med at få det til at ske er – formodentlig – noget du selv er nødt til at lave!

*

Jeg kan se, efter lidt research, at du tilsyneladende har en clairvoyant praksis. Så hvis det er den du skal have et nyt site til, som skal blive set, så vil jeg anbefale dig – i det omfang du overhovedet har tid og overskud og lyst – at gå ud og få nogle gæsteblogs publiceret på andre blogs, som diskuterer emnet, og som er kendte.

Det kan give både mange backlinks, men også backlinks som Google synes ‘godt om’ fordi de kommer fra sites med høj trafik etc.

Måske ved du noget af det her, eller gør det allerede i forvejen, og i så fald er der bare at sige: Klø på.

Jo mere godt materiale der er på dit site, og jo flere ‘gode links’ du har ind, jo højere op i søge-resultater. Og jo flere ‘veje’ er der som potentielle kunder kan finde dig, fx via linket fra et diskussionforum om clairvoyance.

Jeg skrev for nogen tid siden et råd til en anden omkring markedsføring og som også havde en clairvoyance-praksis. Det kan evt. have din interesse:

http://vita-via.dk/…/hvordan-markedsfoerer-jeg-en…/

En af mine hovedkonklusioner i det svar, og som jeg også har gjort mig efter selv at have kendt adskillige med en sådan praksis, er at anbefalingerne af kunder fra personlige netværk er meget, meget, meget vigtige. Næsten mere i denne branche end i nogen anden.

Men da kan en god SEO-optimeret hjemmeside med godt indhold jo netop virke som en ‘forstærker’ for den word-of-mouth-markedsføring, som kommer af at levere den bedste service!

 


Spørgsmål fra en Facebook-gruppe om Iværksætteri. Let redigeret.

Back To Top